سلامتی در پاییز با این سبزیجات

هر فصلی که سرمی‌گیرد مواد غذایی خاص خود را به طبیعت هدیه می‌دهد و نیازهای بدن نیز تا حدودی تغییر می‌کند. باید یک هماهنگی خوب بین نیازهای بدن و میوه و سبزیجات فصلی برقرار کرد. چون خلقت هر یک از این نعمت‌ها در فصل خاصی حکمت خود را دارد و آن حکمت ارتقای سلامت ما بنده‌هاست. در ادامه با ۵ قهرمان پاییزه از دنیای سبزیجات بیشتر آشنا می‌شوید.

تره‌ فرنگی، سخاوتمند

هم‌خانواده‌ سیر و پیاز است. خوشمزه و پرخاصیت. درست است که شاید این روزها در خانه زوج‌های جوان کمتر پیدا شود اما این سبزی پرخاصیت ارزش آن را دارد که پای ثابت هر آشپزخانه و منوی غذایی باشد. تره فرنگی سرشار از ترکیبات گوگردی است که ضدسرطان هستند. این ماده غذایی همچنین حاوی خواص ضدباکتریایی و ضدویروسی قوی می‌باشد. معمولا تره فرنگی به صورت خام مصرف می‌شود اما پخته شده آن نیز از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.

کلم، یک دنیا خاصیت

کلم‌ها خانواده‌ بزرگی دارند. کلم برگ، گل کلم، بروکلی، بروکسل، کلم سنگ و غیره. این سبزیجات پرخاصیت، کم کالری بوده و حاوی میزان زیادی ویتامین C هستند. علاوه بر این کلم‌ها حاوی ترکیبات ضدسرطانی قوی به نام «ایندول‌ها» نیز می‌باشند. پس تا می‌توانید کلم میل کنید. کلم خام حاوی خواص زیادی است پس سر سفره همیشه سالاد کلم داشته باشد. البته اضافه کردن این ماده غذایی پرخاصیت به سوپ و آش نیز فوق‌العاده است. ترشیجات حاوی کلم نیز شما را از خواص این سبزیجات مفید بهره‌مند می‌کنند. کلم‌ها باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شوند و شما را از گزند بسیاری از بیماری‌ها دور می‌کنند.

سیب‌زمینی، بی‌ادعا و پرخاصیت

سیب‌زمینی یکی از آن سبزیجات به صرفه و مغذی است که باید به طور مرتب مصرف شود. درست است در برخی از رژیم‌هایی که میزان مصرف کربوهیدرات‌ها را کاهش می‌دهند سیب‌زمینی جایگاهی ندارد اما بهتر است بدانید که اخیرا محققان به این نتیجه رسیده‌اند که اتفاقا سیب‌زمینی بسیار مفید است و مصرف درست آن باعث چاقی نمی‌شود.

سیب‌زمینی سرشار از ویتامین B۶ و C، پتاسیم، منیزیم و فولات است. یک عدد سیب‌زمینی متوسط پخته شده در فر کمتر از یک پیمانه ۲۵۰ میلی‌لیتری برنج سفید پخته شده کالری دارد. البته همین میزان سیب‌زمینی حاوی فیبر و همچنین پتاسیم بیشتری از یک عدد موز متوسط دارد. البته هستند کسانی که سیب‌زمینی را خام می‌خورند اما توصیه می‌کنیم که آن را پخته و به صورت سرد به سالادهایتان اضافه کنید. مصرف پوره آن نیز مفید و سالم است. توصیه می‌کنیم از سرخ کردن سیب زمینی در روغن زیاد بپرهیزید. استفاده از آن در سوپ سبزیجات نیز فوق العاده است.

کدوحلوایی، اصلا تنبل نیست

در سرتاسر جهان حدود ۵۰ گونه مختلف از کدوحلوایی وجود دارد. میزان بالای بتاکاروتن(پیش ساز ویتامین A) موجود در کدوحلوایی به ارزش غذایی آن افزوده است. این ویتامین خواص آنتی اکسیدانی بالایی دارد که برای بهبود دید شبانه مفید است، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و پوست را خوش آب و رنگ می‌کند. هر چه رنگ پوست کدو نارنجی‌تر باشد میزان ویتامین A آن نیز بیشتر است. علاوه بر این کدوحلوایی سرشار از پتاسیم است که به تنظیم فشار خون بالا کمک زیادی می‌کند.

کدوحلوایی پخته شده را می‌توان پوره و در کنار غذاها سرو کرد. می‌توان از آن برای تهیه انواع خورشت‌ها نیز استفاده کرد. از این سبزی نارنجی برای تهیه انواع دسرها نیز استفاده می‌شود. باید بدانید که بچه‌ها عاشق طعم شیرین این سبزی پرخاصیت هستند.

 چغندر، سرخ جامه‌ای پرخاصیت

چغندر از آفریقای شمالی آمده است. انواع و گونه‌های مختلفی از چغندر با رنگ‌های متفاوت از قرمز گرفته تا صورتی، زرد و سفید وجود دارد. قند را از چغندر قند می‌گیرند. میزان کربوهیدرات‌های موجود در این ماده غذایی به اندازه کدوحلوایی است. چغندر حاوی کلسیم، پتاسیم، منیزیم و همچنین آنتوسیانین‌ها، رنگدانه‌های قرمز رنگ، است که خواص آنتی اکسیدانی قوی دارد.
می‌توانید چغندر را رنده کرده و به سالادهایتان اضافه کنید. همچنین می‌توانید آن را پخته و در این شب‌های بلند در کنار خانواده میل کنید. البته می‌شود کمی سرکه نیز به آن اضافه کرد. توجه داشته باشید که برگ‌های چغندر نیز خوشمزه و با خاصیت هستند که می‌توانید با کمی روغن زیتون میل کرده و از خواص آن بهره‌مند شوید.

خواننده گرامی، اگر این مقاله برای شما مفید بود لطفا آنرا با دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitterاشتراک گذاری در کلوب

در این زمینه بیشتر بدانید

پنجشنبه, ۰۸ تیر ۱۳۹۶

در شهر چه خبر؟

شاید برای شما هم جالب باشد


میوه هایی که باعث هضم بهتر غذا می شوند
سه شنبه, 28 ارديبهشت 1395
به گفته کارشناسان تغذیه، گنجاندن میوه های سرشار از فیبر در رژیم غذایی می تواند به هضم غذا کمک کرده و مشکلات مربوط به سوءهاضمه...

این مواد غذایی شما را از آلزایمر نجات می‌دهد
سه شنبه, 01 تیر 1395
محمد حسین عزیزی متخصص علوم تغذیه گفت: با توجه به اینکه آلزایمر زمینه های ارثی دارد ولی برخی از مواد غذایی می تواند به تاخیر...

پوست پیاز را دور نریزید
شنبه, 16 مرداد 1395
یک متخصص تغذیه گفت: اغلب افراد هنگام درست کردن سالاد یا خورشت، پوست پیاز را دور می‌اندازند؛ در حالی که این ماده به ظاهر...

12 راز جالب سلامتی که از دستانتان می فهمید
دوشنبه, 17 اسفند 1394
دستان شما به خصوص ناخن ها و انگشتان رازهای جالبی درباره سلامتی به شما می گویند. با نگاه کردن به دستانتان می توانید 12 راز جالب...

درمان پوسیدگی دندان با روش جدید
سه شنبه, 26 اسفند 1393
محققان انگلیسی شیوه جدیدی برای رفع پوسیدگی دندان بدون نیاز به پر کردن ابداع کرده اند. دندان پزشکان اغلب برای رفع مشکل پوسیدگی...

این مواد غذایی نباید دوباره گرم شوند
یکشنبه, 29 آذر 1394
تهیه غذا و نگه داشتن باقی مانده ی آن برای روز بعد برای ما کاری عادی است. در حقیقت اکثر ما فکر می کنیم گرم کردن دوباره پیتزا، مرغ...

دردهای خطرناکی که باید جدی گرفت
پنجشنبه, 26 آذر 1394
حتما برای‌تان پیش آمده که دردی شدید ناگهان سراغ‌تان بیاید و تا به خود بیایید، اثر و ردی از آن در بدن‌تان باقی نمانده است. همه...