همه ما روزانه پیاز مصرف می کنیم. اما شاید توجه چندانی به خواص آن نداشته باشیم. امروز در خصوص فواید مثال زدنی آن صحبت می کنیم تا با آگاهی به سمت این ماده غذایی مفید بروید. بر اساس نتایج پژوهشی محققان، یکی از ترکیبات پیاز و سیب به نام روتین مانع از تشکیل لخته های خونی می شود. روتین مانع از تجمع پلاکت ها و همچنین مانع از تشکیل فیبرین در عروق می شود که هر دو در تشکیل لخته نقش دارند.

پیاز دشمن سرطان

محققان دانشگاه کرنل با مقایسه اثرات پیازچه روی رشد سلول ها و رادیکال های آزاد متوجه شدند که این سبزی در مقایسه با ۱۰ نوع دیگر پیاز تأثیر آنتی اکسیدانی بیشتری دارد و در مقابله با سلول های سرطانی کبد موثر است. بنابراین توصیه می شود از مصرف پیازچه غافل نشوید.

پیاز سرشار از اسیدفولیک

اسیدفولیک برای عملکرد مغز و سلامت روحی لازم است. نصف لیوان پیاز سبز ۹ درصد نیاز روزانه به این ویتامین را تأمین می کند.

پیاز دوست استخوان ها

نتایج پژوهش های محققان دانشگاه کارولینای جنوبی نشان می دهد تراکم استخوانی خانم هایی که روزانه یک بار پیاز مصرف می کنند ۵ درصد بیشتر از خانم هایی است که میزان مصرفشان یکبار در ماه است. خطر بروز شکستگی ران در خانم های مصرف کنند پیاز ۲۰ درصد کمتر است.

پیاز برای کاهش علائم پیش از قاعدگی

به عقیده محققان آمریکایی خانم هایی که تغذیه آن ها سرشار از منگنز است کمتر از مشکلات خلق و خوی و دل دردهای ناشی از قاعدگی رنج می برند.

پیاز برای کاهش فشار خون بالا

پیاز همانند سیب و توت ها منبع خوب کرستین است که خواص آنتی اکسیدانی دارد. نتایج پژوهشی که در دانشگاه یوتاه انجام شده نشان می دهد کرستین باعث کاهش فشار خون بالا می شود. این ترکیب از جداره عروق محافظت می کند. در نتیجه خطر بیماری های قلبی عروقی را نیز کاهش می دهد.

 پیاز کم کالری

پیاز بسیار کم کالری است. هر یک عدد پیاز متوسط ۴۴ کالری دارد.

پیاز منبع فیبرها

پیاز همچنین منبع خوب فیبرها است. یک عدد پیاز متوسط ۱.۹ گرم فیبر وارد بدن می کند.

پیاز منبع ویتامین C

هر ۱۰۰ گرم پیاز حدود ۱۲ درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تأمین می کند. باید بدانید که هر یک عدد پیاز متوسط تأمین کننده حدود ۱۳ درصد نیاز روزانه ما به این ویتامین محسوب می شود.

پیاز منبع سلنیوم

پیاز منبع خوب سلنیوم است. این ماده خواص ضدسرطانی قوی دارد. البته محققان بر این عقیده هستند که برای تائید این خاصیت پیاز نیاز به بررسی های بیشتری دارد اما در هر حال توصیه می شود از مصرف روزانه این ماده غذایی مفید غافل نباشید. 

خواننده گرامی، اگر این مقاله برای شما مفید بود لطفا آنرا با دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitterاشتراک گذاری در کلوب

در این زمینه بیشتر بدانید

یکشنبه, ۳۰ مهر ۱۳۹۶

در شهر چه خبر؟

شاید برای شما هم جالب باشد


فواید بی‌نظیر تخم هندوانه
دوشنبه, 17 اسفند 1394
نوشیدن یک لیوان آب هندوانه یا خوردن هندوانه نه تنها موجب پرشدن معده می شود بلکه مواد مغذی از بین رفته را نیز احیاء می کند. اما...

آب نمک پنیر را دور بریزید یا نه؟
چهارشنبه, 28 آبان 1393
آیا این پنیرهای کم نمکی که این روزها در بازار عرضه می‌شود واقعا مضرات نمک طعام را ندارد؟ این که برخی پنیر را در آب می‌اندازند...

این آبمیوه های ساده را برای تقویت سیستم ایمنی در سرما بخورید
پنجشنبه, 19 آذر 1394
میوه ها و سبزیجات منابع بسیار بزرگ از ویتامین، مواد معدنی، و مواد مغذی هستند که می توانند به سلامت و داشتن سیستم ایمنی مطلوب...

هفت سین نوروز، پر خاصیت و مفید
دوشنبه, 24 اسفند 1394
ایرانیان رسوم زیبا و منحصر بفردی برای استقبال از سال جدید دارند که نه تنها به عنوان بخشی از فرهنگ تاریخی و تاریخ فرهنگی آنان...

آیا آدامس جویدن در سلامت دندان ها مؤثر است؟
جمعه, 07 فروردين 1394
برخی افراد بر این عقیده اند که آدامس جویدن می تواند به پیشگیری از پوسیدگی های دندان ها کمک کرده و در سلامت مطلوب دندان ها مؤثر...

چرا گوشت غذا نباید صورتی رنگ باشد؟
سه شنبه, 22 دی 1394
برخی توصیه‌های تغذیه‌ای وجود دارند که با وجود سادگی و تأثیر بسیار در دفع بیماری‌ها، اما به علت عدم آگاهی نسبت به آنها،...

آشنایی با خواص معجزه آسای آب نارگیل
شنبه, 01 خرداد 1395
آب نارگیل از جمله نوشیدنی‌های پرخاصیت است که باید به طور منظم مصرف شود.  نارگیل یکی از میوه‌های خوش طعم و پرطرفدار میان...