30 خاصیت اسفناج و چند ضرر خاص

اسفناج گیاه بومی ایران است و از اوائل قرن اول میلادی کم کم به نقاط دیگر دنیا راه یافت. اسفناج گیاهی است یکساله دارای ساقه ای راست به ارتفاع نیم متر که برگهای آن پهن و نرم مثلثی شکل به رنگ سبز می باشد. اسفناج نسبت به سرمای زمستان مقاوم است. دو نوع اسفناج وجود دارد که بنام پائیزه و بهاره نامیده می شود. اسفناج بهاره در فصل بهار کاشته می شود و به اسفناج انگلیسی معروف است. نوع پائیزه آن که به خاک بسیار غنی احتیاج درد در پائیز کاشته می شود.

اسفناج چون دارای مواد غذایی فراوانی است کشت آن امروز در تمام نقاط دنیا معمول است .

ترکیبات شیمیایی:

اسفناج از نظر داشتن ویتامین B3 بسیار غنی است و بنابراین داروی مهمی برای برطرف کردن بیماری پلاگر است.( پلاگر یک نوع بیماری است که بعلت کمبود ویتامین B3 در بدن تولید می شود و نشانه های ضعف بدن، تشنج، اختلال در دستگاه هاضمه و بوجود آمدن لکه های قرمز روی بدن است.)

ضمنا در اسفناج مقدار زیادی آهن، ید، لسیتین، کلروفیل، کاروتن، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک وجود دارد. در صد گرم اسفناج خام مورد زیر موجود است:

انر‍‍‍ژی                        20 کالری

آب                           90 گرم

پروتئین                      3 گرم

چربی                        0/3 گرم

مواد نشاسته ای              3/5 گرم

کلسیم                       90 میلی گرم

فسفر                       50 میلی گرم

آهن                        3/2 میلی گرم

سدیم                       70 میلی گرم

پتاسیم                      470 میلی گرم

ویتامین آ                   6000 واحد

ویتامین ب 1               0/1 میلی گرم

ویتامین ب 2               0/2 میلی گرم

ویتامین ب 3               0/6 میلی گرم

ویتامین ث                 40 میلی گرم

خواص داروئی:

برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران کمی سرد و تر است و برخی عقیده دارند که متعادل است یعنی نه سرد است و نه گرم .

1) برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A ، B3 ، C و آهن و پتاسیم می باشد .

2) بدن را قلیایی می کند .

3) خنک کننده است و برای پائین آوردن تب مفید است .

4) ورم روده کوچک را رفع می کند .

5) برای ورم ریه مفید است .

6) ملین است و یبوست را برطرف می کند .

7) برای لاغر شدن و وزن کم کردن مفید است .

8) اسفناج بدلیل داشتن ماده ای بنام اسپیناسین هضم غذا را تسریع می کند . این ماده باعث تحریک معده و ازدیاد ترشحات آن می شود .

9) خوردن اسفناج در رفع تشنگی موثر است .

10) برای از بین بردن ورم و درد گلو مفید است .

11) برای رفع سرفه های خشک برگ اسفناج را با حو پوست کنده و روغن بادام بپزید و بخورید .

12) آش اسفناج با گشنیز برای سردردهایی که ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارشی است مفید می باشد .

13) اگر آش اسفناج را ب آب لیمو و سماق و یا آب غوره بخورید سردردهای ناشی از اختلال کیسه صفرا را برطرف می کند .

14) خوردن اسفناج از سطان جلوگیری می کند مخصوصا در افرادی که به مصرف الکل و سیگار دست دارند .

15) تحقیقات دانشمندان نشان داده است که اسفناج در پیشگیری سرطان روده بزرگ ، معده ، پروستات ،‌حنجره و رحم موثر است .

16) اسفناج کلسترول خون را پائین می آورد .

17) بهترین دارو برای کسانی است که مبتلا به کم خونی هستند .

18) اسفناج مانند جارو روده بزرگ را تمیز می کند .

19) ترشحات لوزالمعده را افزایش می دهد .

20) اسفناح سبزی مفید برای تقویت اعصاب است .

21) اسفناج پته برای رفع بیماری آسم و گرفتگی صدا بسیار موثر است .

22) رماتیسم و نقرس را درمان می کند .

23) برای زیاد کردن شیر در مادران شیر ده موثر است .

24) سابقا نوعی شربت از اسفناج تهیه شد که در معالجه خونریزیها و کم خونی از آن استفاده می کردند .

25) تخم اسفناج ملین و خنک کننده است .

26) تخم اسفناج برای برطرف کردن ورم کبد و یرقان مفید است .

27) اسفناج تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش می دهد .

28) اسفناج چون دارای کلروفیل است عضلات روده را تحریک کرده و تخلیه مدفوع را آسان می کند .

29) اگر کسی مبتلا به حبس البول یعنی بند آمدن ادرار است می تواند با مخلوط نصف فنجان آب اسفناج این ناراحتی را درمان کند . با همان مقدر روغن بادام یا روغن زیتون مخلوط کرده و باو بدهید .

30) اسفناج را در سالاد خود بریزید و میل کنید .

مضرات :

اسفناج بعلت داشتن اگزالات برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگهای کلیه و مثانه مناسب نیست ضمنا آنهائی که سرد مزاج هستند باید اسفناج را با ادویه گرم نظیر زنجبیل و هل میل نمایند .

خواننده گرامی، اگر این مقاله برای شما مفید بود لطفا آنرا با دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitterاشتراک گذاری در کلوب
سه شنبه, ۰۱ اسفند ۱۳۹۶

در شهر چه خبر؟

شاید برای شما هم جالب باشد


خطرات گرد و غبار با سیگار برابری می‌کند
سه شنبه, 28 بهمن 1393
یک فوق تخصص جراحی قلب گفت: گردوغبار همانند سیگار یکی از ریسک فاکتورهای بیماری‌ قلبی عروقی بوده و می تواند در درازمدت در افراد...

درمان پوسیدگی دندان با روش جدید
سه شنبه, 26 اسفند 1393
محققان انگلیسی شیوه جدیدی برای رفع پوسیدگی دندان بدون نیاز به پر کردن ابداع کرده اند. دندان پزشکان اغلب برای رفع مشکل پوسیدگی...

هنگام استفاده از سفیدکننده‌ها کدام موارد احتیاطی را رعایت کنیم؟
یکشنبه, 16 اسفند 1394
 بی شک سفیدکننده‌ها خواص ضد علونی کننده دارند اما استفاده از آنها در درازمدت عوارض جانبی منفی و بالقوه خطرناک دارد....

شیرسویا رقیب شیر گاو می شود؟
چهارشنبه, 20 اسفند 1393
شیرسویا یکی از نوشیدنی هایی است که این روزها در انواع مختلف طعم دار، غنی شده با املاح و ویتامین ها و... در بسیاری از فروشگاه ها و...

اثرات ازدواج در سالمندان
جمعه, 01 خرداد 1394
مراقبت از سالمندان و رسیدگی به وضع آنان از نکات ضروری جامعه امروزی ماست که این مهم، نیازمند فرهنگسازی و کار بیشتر در این زمینه...

اثرات معجزه آسای کوهپیمایی
چهارشنبه, 11 شهریور 1394
کوهپیمایی سبب افزایش تراکم استخوان می‌شود و اثرات ناشی از پوکی استخوان را معکوس می‌کند اما این تنها فایده‌ی کوهپیمایی و...

محافظی که می‌تواند میوه‌ها را بدون یخچال تازه نگه دارد
چهارشنبه, 22 ارديبهشت 1395
یک تیم از محققان دانشگاه تافتز موفق به ساخت یک پوشش ابریشمی شدند که بدون نیاز به عوامل خنک کننده می‌تواند از خراب شدن میوه‌ها...