نان جو بهتر است یا گندم؟
نان یک منبع غذایی نشاسته‌ای است که تنها کالری و انرژی ما را تامین می‌کند و املاح و ویتامین‌های مورد نیازمان را باید با مصرف میوه و سبزی و گوشت و مرغ تامین کنیم. بنابراین توصیه ما این است که مردم در انتخاب نان خیلی حساسیت نشان ندهند.
 دکتر محمد حسین عزیزی، متخصص صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت:‌ «نان غذای اصلی مردم ایران است و بیشترین سرانه مصرف نان در جهان متعلق به ایرانی‌هاست. تقریبا هر ایرانی روزانه یک یا دو وعده نان می‌خورد. این در حالی است که 95 درصد از نانی که ایرانی‌ها مصرف می‌کنند نان سنتی یعنی لواش، سنگک، تافتون و بربری است و تنها 5 درصد از نان مصرفی مردم نان‌های حجیم یا همان نان‌های صنعتی است.»
وی در پاسخ به این سوال که کدام یک از نان‌های سنتی ارزش غذایی بیشتری دارد، توضیح داد: «واقعیت این است که ارزش غذایی نان‌های سنتی چندان با هم تفاوت ندارد. نان یک منبع غذایی نشاسته‌ای است که تنها کالری و انرژی ما را تامین می‌کند و املاح و ویتامین‌های مورد نیازمان را باید با مصرف میوه و سبزی و گوشت و مرغ تامین کنیم. بنابراین توصیه ما این است که مردم در انتخاب نان خیلی حساسیت نشان ندهند.»
این عضو هیات علمی دانشگاه تاکید کرد: «اینکه گفته می‌شود نان سنگک سبوس بیشتری دارد هم واقعیت ندارد چراکه این روزها همه نان‌ها از یک نوع آرد تهیه می‌شوند و اگر هم تفاوتی بین ارزش غذایی نان‌ها وجود داشته باشد، آنقدر جزیی است که قابل‌توجه نیست. تنها مزیت نان سنگک در این است که این نان جوش شیرین ندارد این درحالی است که نان لواش بیشترین جوش شیرین را بین نان‌های سنتی داراست. البته مقدار جوش شیرین مورد استفاده در نان‌ها آنقدر زیاد نیست که ضرر خاصی را متوجه ما کند با این حال نان‌های حاوی جوش شیرین دیرهضم‌تر هستند، در ضمن نان‌های حاوی جوش شیرین زودتر بیات می‌شوند.»
دکتر عزیزی افزود: «اگرچه نان سنگک به دلیل نداشتن جوش شیرین و تخمیر بیشتر تا حدودی بر سایر نان‌ها ارحج است اما نکته منفی این نان این است که زمان پختش نسبت به لواش و تافتون بیشتر است و زمان پخت زیاد باعث به وجود آمدن ترکیبات مضری در نان می‌شود. با همه این توضیحات توصیه ما این است که هر نانی را که دوست دارید، مصرف کنید و خیالتان راحت باشد که نان‌های سنتی مختلف از نظر ارزش غذایی تفاوت چندانی با هم ندارد.»
این متخصص صنایع غذایی در خصوص نان‌های حجیم یا صنعتی نیز توضیح داد: «نان‌های حجیم یا صنعتی این روزها به وفور در شهرهای بزرگ یافت می‌شوند و در بین آنها انواع نان‌های سبوس‌دار، نان جو، نان‌هایی با انواع مغزها هم دیده می‌شود، مصرف این نان به دلیل فیبر بالایی که دارند برای افراد مسن، مبتلایان به دیابت، بیماران قلبی – عروقی و افراد چاق مفید است و حتی توصیه می‌شود این افراد تا حدامکان نان‌هایی مانند نان جو را جایگزین نان‌های سنتی کنند چراکه ارزش غذایی بیشتری دارند. گفتنی است نان جو به دلیل فیبر بالایی که دارد از ابتلا به یبوست و همچنین سرطان‌های دستگاه گوارش پیشگیری می‌کند و اگر به دنبال راهی برای لاغری هستید، خوردن نان جو می‌تواند کمک‌کننده باشد.»

 

خواننده گرامی، اگر این مقاله برای شما مفید بود لطفا آنرا با دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitterاشتراک گذاری در کلوب

در این زمینه بیشتر بدانید

چهارشنبه, ۲۶ مهر ۱۳۹۶

در شهر چه خبر؟

شاید برای شما هم جالب باشد


دردهای پرخطر و كم خطر در هفت ناحیه از شكم
شنبه, 31 مرداد 1394
دكتر امید قارویی آهنگر-پزشک عمومی نوشت: هر زمان كه دچار دل‌درد می‌شویم اول از همه به فكر سوء‌هاضمه، نفخ، یبوست یا مسمومیت...

پلو خورش های ایرانی چقدر کالری دارند؟
پنجشنبه, 12 شهریور 1394
در این مطلب سعی شده كالری خورش‌ها و پلوهای ایرانی كه به‌طور معمول در هفته می‌خوریم، بررسی شود؛ مثلا یك بشقاب خورش فسنجان (20...

این ویتامین ها را در دوره بارداری از قلم نیندازید
یکشنبه, 15 شهریور 1394
صرف اسید فولیک را پیش از بارداری باید شروع کرده و در 12 هفته اول بارداری باید مصرف آن را ادامه دهید. رژیم غذایی سالم همیشه یک...

نکاتی درباره خال‌های پوستی
شنبه, 01 فروردين 1394
یک متخصص پوست گفت: در برخی افراد خال‌هایی به رنگ قرمز دیده می‌شود که وجود آن‌ها ضرری ندارد، اما در صورت مشاهده توصیه می‌شود...

نکاتی که زن و شوهر باید در جروبحث رعایت کنند.
یکشنبه, 02 اسفند 1394
جر و بحث در زندگي زناشويي اجتناب ناپذير است. انسان ها به شیوه های متفاوتی تربیت شده اند و ساختار ژنتیکی متفاوت دارند. آنها در...

هپاتیت را بشناس و مراقب باش!
جمعه, 15 مرداد 1395
هپاتیت التهابی در کبد است که در اکثر موارد به دلیل آلوده شدن به یک ویروس بروز می کند اما در برخی موارد مصرف الکل یا مسمومیت ناشی...

برنامه چاق شدن سریع و سالم
چهارشنبه, 04 آذر 1394
بعضی از افراد مادرزادی لاغر بدنیا می آیند و یا لاغر بوده و نمی دانند، چگونه چاق شوند. هرچند اکثر افراد بدنبال لاغری هستند، اما...