نان جو بهتر است یا گندم؟
نان یک منبع غذایی نشاسته‌ای است که تنها کالری و انرژی ما را تامین می‌کند و املاح و ویتامین‌های مورد نیازمان را باید با مصرف میوه و سبزی و گوشت و مرغ تامین کنیم. بنابراین توصیه ما این است که مردم در انتخاب نان خیلی حساسیت نشان ندهند.
 دکتر محمد حسین عزیزی، متخصص صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت:‌ «نان غذای اصلی مردم ایران است و بیشترین سرانه مصرف نان در جهان متعلق به ایرانی‌هاست. تقریبا هر ایرانی روزانه یک یا دو وعده نان می‌خورد. این در حالی است که 95 درصد از نانی که ایرانی‌ها مصرف می‌کنند نان سنتی یعنی لواش، سنگک، تافتون و بربری است و تنها 5 درصد از نان مصرفی مردم نان‌های حجیم یا همان نان‌های صنعتی است.»
وی در پاسخ به این سوال که کدام یک از نان‌های سنتی ارزش غذایی بیشتری دارد، توضیح داد: «واقعیت این است که ارزش غذایی نان‌های سنتی چندان با هم تفاوت ندارد. نان یک منبع غذایی نشاسته‌ای است که تنها کالری و انرژی ما را تامین می‌کند و املاح و ویتامین‌های مورد نیازمان را باید با مصرف میوه و سبزی و گوشت و مرغ تامین کنیم. بنابراین توصیه ما این است که مردم در انتخاب نان خیلی حساسیت نشان ندهند.»
این عضو هیات علمی دانشگاه تاکید کرد: «اینکه گفته می‌شود نان سنگک سبوس بیشتری دارد هم واقعیت ندارد چراکه این روزها همه نان‌ها از یک نوع آرد تهیه می‌شوند و اگر هم تفاوتی بین ارزش غذایی نان‌ها وجود داشته باشد، آنقدر جزیی است که قابل‌توجه نیست. تنها مزیت نان سنگک در این است که این نان جوش شیرین ندارد این درحالی است که نان لواش بیشترین جوش شیرین را بین نان‌های سنتی داراست. البته مقدار جوش شیرین مورد استفاده در نان‌ها آنقدر زیاد نیست که ضرر خاصی را متوجه ما کند با این حال نان‌های حاوی جوش شیرین دیرهضم‌تر هستند، در ضمن نان‌های حاوی جوش شیرین زودتر بیات می‌شوند.»
دکتر عزیزی افزود: «اگرچه نان سنگک به دلیل نداشتن جوش شیرین و تخمیر بیشتر تا حدودی بر سایر نان‌ها ارحج است اما نکته منفی این نان این است که زمان پختش نسبت به لواش و تافتون بیشتر است و زمان پخت زیاد باعث به وجود آمدن ترکیبات مضری در نان می‌شود. با همه این توضیحات توصیه ما این است که هر نانی را که دوست دارید، مصرف کنید و خیالتان راحت باشد که نان‌های سنتی مختلف از نظر ارزش غذایی تفاوت چندانی با هم ندارد.»
این متخصص صنایع غذایی در خصوص نان‌های حجیم یا صنعتی نیز توضیح داد: «نان‌های حجیم یا صنعتی این روزها به وفور در شهرهای بزرگ یافت می‌شوند و در بین آنها انواع نان‌های سبوس‌دار، نان جو، نان‌هایی با انواع مغزها هم دیده می‌شود، مصرف این نان به دلیل فیبر بالایی که دارند برای افراد مسن، مبتلایان به دیابت، بیماران قلبی – عروقی و افراد چاق مفید است و حتی توصیه می‌شود این افراد تا حدامکان نان‌هایی مانند نان جو را جایگزین نان‌های سنتی کنند چراکه ارزش غذایی بیشتری دارند. گفتنی است نان جو به دلیل فیبر بالایی که دارد از ابتلا به یبوست و همچنین سرطان‌های دستگاه گوارش پیشگیری می‌کند و اگر به دنبال راهی برای لاغری هستید، خوردن نان جو می‌تواند کمک‌کننده باشد.»

 

خواننده گرامی، اگر این مقاله برای شما مفید بود لطفا آنرا با دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitterاشتراک گذاری در کلوب
یکشنبه, ۲۹ بهمن ۱۳۹۶

در شهر چه خبر؟

شاید برای شما هم جالب باشد


انزوا طلب ها از رابطه عاشقانه می ترسند؟!
جمعه, 19 شهریور 1395
«تنهایی» موقعیتی بسیار ناراحت کننده بوده و بسیاری از روانشناسان و روانپزشکان آن را اصلی ترین عامل بروز بسیاری از اختلالات و...

نشان های سلامتی یا بیماری در چهره کدامند؟
دوشنبه, 19 مرداد 1394
قدما می گویند چهره یا صورت آینه تمام نمای روح است و می تواند حقایق مهمی را در مورد سلامتی یا بیماری انسان بیان کند.محققان...

اثرات فوری پیاده روی بر بدن
چهارشنبه, 09 تیر 1395
مطمئنا همه می دانیم پیاده روی به ما در رسیدن به وزن ایده آل، جلوگیری از ابتلا به بیماری هایی نظیر دیابت و مشکلات قلبی و نیز...

چگونه از آنفولانزای خوکی پیشگیری کنیم؟
دوشنبه, 30 -3443
ویروس H1N1 یا آنفولانزای خوکی یکی از بیماریهای فراگیر است که تا کنون تحت کنترل بوده است. در این چگونه به روش های پیشگیری و کنترل...

سردی انگشتان دست و پا نشانه بیماری است؟
دوشنبه, 27 بهمن 1393
وقتی هوا سرد می‌شود، دست‌ها و پاهای بسیاری از ما سرد می‌شود، اما برخی همیشه دست و پای سردی دارند و این موضوع ربطی به فصل و...

عجیب‌ترین دلایل ناباروری مردان
دوشنبه, 18 مرداد 1395
دانشمندان از5 عامل پرخطر در ناباروری آقایان خبر داده‌اند که متاسفانه بسیاری از آن‌ها به طور معمول نادیده گرفته می‌شوند. یکی...

تک‌فرزندي خوب است يا بد؟
پنجشنبه, 11 فروردين 1390
مي‌گويند تک‌فرزندها مغرورند، لوس‌اند، خودخواه‌اند، در عين حال شاگردان زرنگي هستند. امروزه تعداد خانواده‌هايي که تنها يک...