نان جو بهتر است یا گندم؟
نان یک منبع غذایی نشاسته‌ای است که تنها کالری و انرژی ما را تامین می‌کند و املاح و ویتامین‌های مورد نیازمان را باید با مصرف میوه و سبزی و گوشت و مرغ تامین کنیم. بنابراین توصیه ما این است که مردم در انتخاب نان خیلی حساسیت نشان ندهند.
 دکتر محمد حسین عزیزی، متخصص صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت:‌ «نان غذای اصلی مردم ایران است و بیشترین سرانه مصرف نان در جهان متعلق به ایرانی‌هاست. تقریبا هر ایرانی روزانه یک یا دو وعده نان می‌خورد. این در حالی است که 95 درصد از نانی که ایرانی‌ها مصرف می‌کنند نان سنتی یعنی لواش، سنگک، تافتون و بربری است و تنها 5 درصد از نان مصرفی مردم نان‌های حجیم یا همان نان‌های صنعتی است.»
وی در پاسخ به این سوال که کدام یک از نان‌های سنتی ارزش غذایی بیشتری دارد، توضیح داد: «واقعیت این است که ارزش غذایی نان‌های سنتی چندان با هم تفاوت ندارد. نان یک منبع غذایی نشاسته‌ای است که تنها کالری و انرژی ما را تامین می‌کند و املاح و ویتامین‌های مورد نیازمان را باید با مصرف میوه و سبزی و گوشت و مرغ تامین کنیم. بنابراین توصیه ما این است که مردم در انتخاب نان خیلی حساسیت نشان ندهند.»
این عضو هیات علمی دانشگاه تاکید کرد: «اینکه گفته می‌شود نان سنگک سبوس بیشتری دارد هم واقعیت ندارد چراکه این روزها همه نان‌ها از یک نوع آرد تهیه می‌شوند و اگر هم تفاوتی بین ارزش غذایی نان‌ها وجود داشته باشد، آنقدر جزیی است که قابل‌توجه نیست. تنها مزیت نان سنگک در این است که این نان جوش شیرین ندارد این درحالی است که نان لواش بیشترین جوش شیرین را بین نان‌های سنتی داراست. البته مقدار جوش شیرین مورد استفاده در نان‌ها آنقدر زیاد نیست که ضرر خاصی را متوجه ما کند با این حال نان‌های حاوی جوش شیرین دیرهضم‌تر هستند، در ضمن نان‌های حاوی جوش شیرین زودتر بیات می‌شوند.»
دکتر عزیزی افزود: «اگرچه نان سنگک به دلیل نداشتن جوش شیرین و تخمیر بیشتر تا حدودی بر سایر نان‌ها ارحج است اما نکته منفی این نان این است که زمان پختش نسبت به لواش و تافتون بیشتر است و زمان پخت زیاد باعث به وجود آمدن ترکیبات مضری در نان می‌شود. با همه این توضیحات توصیه ما این است که هر نانی را که دوست دارید، مصرف کنید و خیالتان راحت باشد که نان‌های سنتی مختلف از نظر ارزش غذایی تفاوت چندانی با هم ندارد.»
این متخصص صنایع غذایی در خصوص نان‌های حجیم یا صنعتی نیز توضیح داد: «نان‌های حجیم یا صنعتی این روزها به وفور در شهرهای بزرگ یافت می‌شوند و در بین آنها انواع نان‌های سبوس‌دار، نان جو، نان‌هایی با انواع مغزها هم دیده می‌شود، مصرف این نان به دلیل فیبر بالایی که دارند برای افراد مسن، مبتلایان به دیابت، بیماران قلبی – عروقی و افراد چاق مفید است و حتی توصیه می‌شود این افراد تا حدامکان نان‌هایی مانند نان جو را جایگزین نان‌های سنتی کنند چراکه ارزش غذایی بیشتری دارند. گفتنی است نان جو به دلیل فیبر بالایی که دارد از ابتلا به یبوست و همچنین سرطان‌های دستگاه گوارش پیشگیری می‌کند و اگر به دنبال راهی برای لاغری هستید، خوردن نان جو می‌تواند کمک‌کننده باشد.»

 

خواننده گرامی، اگر این مقاله برای شما مفید بود لطفا آنرا با دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitterاشتراک گذاری در کلوب
پنجشنبه, ۲۳ آذر ۱۳۹۶

در شهر چه خبر؟

شاید برای شما هم جالب باشد


چگونه لب هایی عالی داشته باشید
سه شنبه, 29 تیر 1395
لب های نرم و پر صورت شما را سالم تر و زیباتر نشان می دهد. با کمک راه های زیر از لب های خود به بهترین شکل مراقبت کنید.

بهترین خوراکی ها برای مقابله با چروک دور چشم
شنبه, 03 مهر 1395
پامرغی یا همان چین و چروک دور چشم به صورت خطوطی کمابیش افقی در زیر و اطراف چشم هستند که با خندیدن یا جمع کردن چشم ها بیشتر...

چهار خوراکی برای افزایش میل جنسی
دوشنبه, 07 تیر 1395
رابطه جنسی بخش مهمی از زندگی عاطفی یک زوج است، بخشی که به دلیل تابوها یا عرف های اجتماعی کمتر به آن پرداخته می شود. مسأله ای که...

نشانه های افرادی که اختلال شخصیتی دارند؟
جمعه, 19 شهریور 1395
زمانی که فردی عصبی و افسرده است یا مشکل های روانی دیگری دارد، علائم معمولا برای هفته ها، ماه ها یا حتی سال ها یکنواخت باقی می...

آشنایی با خواص درمانی اسپند
چهارشنبه, 19 اسفند 1394
يكي از گياهان نام آشنا براي ايراني‌ها، اسپند است. دانه اين گياه در خانه ‌سوزانده مي‌شود و دود غليظ آن براي ضدعفوني هوا،...

چرا باید ادویه بخوریم؟
چهارشنبه, 05 فروردين 1394
اضافه کردن تنها کمی ادویه به غذا می‌تواند دقیقان همان چیزی باشد که برای بهبود چشمگیر سلامت بدن خود به آن نیاز دارید. به گزارش...

مضرات صبحانه نخوردن چیست؟
یکشنبه, 26 بهمن 1393
شتاب زندگی مدرن باعث شده است که همیشه خدا وقت کم بیاوریم. در این بین خیلی‌ها برای جبران کمبود وقت قید صبحانه را می‌زنند و...