نان جو بهتر است یا گندم؟
نان یک منبع غذایی نشاسته‌ای است که تنها کالری و انرژی ما را تامین می‌کند و املاح و ویتامین‌های مورد نیازمان را باید با مصرف میوه و سبزی و گوشت و مرغ تامین کنیم. بنابراین توصیه ما این است که مردم در انتخاب نان خیلی حساسیت نشان ندهند.
 دکتر محمد حسین عزیزی، متخصص صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت:‌ «نان غذای اصلی مردم ایران است و بیشترین سرانه مصرف نان در جهان متعلق به ایرانی‌هاست. تقریبا هر ایرانی روزانه یک یا دو وعده نان می‌خورد. این در حالی است که 95 درصد از نانی که ایرانی‌ها مصرف می‌کنند نان سنتی یعنی لواش، سنگک، تافتون و بربری است و تنها 5 درصد از نان مصرفی مردم نان‌های حجیم یا همان نان‌های صنعتی است.»
وی در پاسخ به این سوال که کدام یک از نان‌های سنتی ارزش غذایی بیشتری دارد، توضیح داد: «واقعیت این است که ارزش غذایی نان‌های سنتی چندان با هم تفاوت ندارد. نان یک منبع غذایی نشاسته‌ای است که تنها کالری و انرژی ما را تامین می‌کند و املاح و ویتامین‌های مورد نیازمان را باید با مصرف میوه و سبزی و گوشت و مرغ تامین کنیم. بنابراین توصیه ما این است که مردم در انتخاب نان خیلی حساسیت نشان ندهند.»
این عضو هیات علمی دانشگاه تاکید کرد: «اینکه گفته می‌شود نان سنگک سبوس بیشتری دارد هم واقعیت ندارد چراکه این روزها همه نان‌ها از یک نوع آرد تهیه می‌شوند و اگر هم تفاوتی بین ارزش غذایی نان‌ها وجود داشته باشد، آنقدر جزیی است که قابل‌توجه نیست. تنها مزیت نان سنگک در این است که این نان جوش شیرین ندارد این درحالی است که نان لواش بیشترین جوش شیرین را بین نان‌های سنتی داراست. البته مقدار جوش شیرین مورد استفاده در نان‌ها آنقدر زیاد نیست که ضرر خاصی را متوجه ما کند با این حال نان‌های حاوی جوش شیرین دیرهضم‌تر هستند، در ضمن نان‌های حاوی جوش شیرین زودتر بیات می‌شوند.»
دکتر عزیزی افزود: «اگرچه نان سنگک به دلیل نداشتن جوش شیرین و تخمیر بیشتر تا حدودی بر سایر نان‌ها ارحج است اما نکته منفی این نان این است که زمان پختش نسبت به لواش و تافتون بیشتر است و زمان پخت زیاد باعث به وجود آمدن ترکیبات مضری در نان می‌شود. با همه این توضیحات توصیه ما این است که هر نانی را که دوست دارید، مصرف کنید و خیالتان راحت باشد که نان‌های سنتی مختلف از نظر ارزش غذایی تفاوت چندانی با هم ندارد.»
این متخصص صنایع غذایی در خصوص نان‌های حجیم یا صنعتی نیز توضیح داد: «نان‌های حجیم یا صنعتی این روزها به وفور در شهرهای بزرگ یافت می‌شوند و در بین آنها انواع نان‌های سبوس‌دار، نان جو، نان‌هایی با انواع مغزها هم دیده می‌شود، مصرف این نان به دلیل فیبر بالایی که دارند برای افراد مسن، مبتلایان به دیابت، بیماران قلبی – عروقی و افراد چاق مفید است و حتی توصیه می‌شود این افراد تا حدامکان نان‌هایی مانند نان جو را جایگزین نان‌های سنتی کنند چراکه ارزش غذایی بیشتری دارند. گفتنی است نان جو به دلیل فیبر بالایی که دارد از ابتلا به یبوست و همچنین سرطان‌های دستگاه گوارش پیشگیری می‌کند و اگر به دنبال راهی برای لاغری هستید، خوردن نان جو می‌تواند کمک‌کننده باشد.»

 

خواننده گرامی، اگر این مقاله برای شما مفید بود لطفا آنرا با دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitterاشتراک گذاری در کلوب

در این زمینه بیشتر بدانید

پنجشنبه, ۰۸ تیر ۱۳۹۶

در شهر چه خبر؟

شاید برای شما هم جالب باشد


رابطه بسیار عجیب آشپزی با پوست
سه شنبه, 11 خرداد 1395
شاید برای ما که در منزل غذا درست می‌کنیم، آسان باشد که از دست زدن به یک ماده غذایی پرهیز یا کار با آن را به یکی از اطرافیان...

مسواک‌تان از آنچه فکر می‌کنید آلوده‌تر است!
سه شنبه, 19 آبان 1394
دانشمندان اخیرا متوجه شده اند که رعایت بهداشت دهان و دندان می تواند از بروز سرطان های دهانی از جمله سرطان گلو جلوگیری کند....

جای این مواد غذایی در یخچال نیست
سه شنبه, 28 ارديبهشت 1395
به گفته محققان برخی موادغذایی در صورت نگهداری در محیط یخچال کیفیت خود را از دست داده و درمواردی حتی به سلامتی بدن آسیب وارد می...

عوارض استفاده از کفش‌های پاشنه بلند
شنبه, 23 آبان 1394
اگرچه پوشیدن کفش‌ پاشنه‌دار سبب می‌شود تا افراد بلندقدتر به‌نظر برسند؛ اما باید توجه داشته باشید که هرچه پاشنه کفش شما...

مراقبت از پوست با میوه های پاییزی
یکشنبه, 26 مهر 1394
در فصل زیبای پاییز میوه های خوشرنگ و خوشمزه به بازار می آیند که نه تنها از خوردن آنها لذت می بریم و از منافع آنها برای پوست و مو...

رابطه میان سیگار کشیدن و کم شنوایی
سه شنبه, 16 دی 1393
تحقیقات اخیر نشان داده است که ترک سیگار یا کاهش استفاده از آن و اجتناب از قرار گرفتن در معرض دود تنباکو می تواند خطر ابتلا به کم...

مواد غذایی که کمبود آنها فوق العاده رایج است
پنجشنبه, 16 مهر 1394
بسیاری از مواد مغذی برای سلامتی کاملاً ضروری هستند و مناسب است که مواد مغذی را از یک رژیم متعادل، بر پایه رژیم غذایی واقعی بدست...